Céline Ruysschaert

Mijn interesse voor prelogopedie ontstond al tijdens mijn opleiding. Eet-en drinkproblemen bij baby's en jonge kinderen fascineerde me vooral. Konden we baby's echt op weg helpen met de fles en selectieve eters meer laten proeven? Die antwoorden kreeg ik enkele jaren later in mijn specialisatieopleiding tot prelogopediste. Ik ging er onmiddellijk mee aan de slag en verloor mijn hart aan de doelgroep.

Toen ik zelf mama werd van een zoontje met enorme reflux werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt: er is algemeen te weinig kennis rond voedingsproblemen bij de gemiddelde zorgverlener. Als mama moest ik mijn bril van prelogopediste opzetten omdat ik van elke kant wel een ander advies kreeg. Ik had het uiteindelijk bij het rechte eind maar het opende wel mijn ogen omtrent de perinatale zorgverlening. Voor mij was het een stimulans om workshops op te starten, mijn pen erbij te nemen, ons multidisciplinair team in praktijk De Sterre verder uit te breiden en me nog meer toe te leggen op voedingsproblemen bij baby's. 

Over mij

Céline Ruysschaert is afgestudeerd als logopediste aan de Arteveldehogeschool te Gent. Ze is coördinator van de logopedische praktijken en zaakvoerder van de multidisciplinaire praktijk De Sterre te Avelgem. Daarnaast is ze kringverantwoordelijke voor de kring logopedie binnen Eerstelijnszone Waregem. Ze is mama van een zoontje en schrijft artikelen rond prelogopedie voor de website Mama Baas.

Ze behaalde reeds volgende specialisaties:

- Prelogopediste: eet-en drinkproblemen bij kinderen (vanaf babyleeftijd) en taal/communicatie bij kinderen < 3 jaar. Specifieke expertise in voedingsproblemen bij baby's.

- Mimetherapeute: behandeling van perifere aangezichtsverlammingen;

- OMFT-therapeut: behandeling van afwijkend mondgedrag in samenwerking met tandarts/orthodontist/stomatoloog;

- Stemstoornissen: verdere opleiding binnen laryngectomie, stem bij transpersonen, laryngofaryngeale refluxziekte, supragastrisch boeren, stemplooiverlamming, stemplooiknobbels, ... Ook stemstoornissen bij kinderen. Toepassing van verschillende technieken zoals Novafon, kinesiotaping, SOVT, ... Ook in kader van hyperventilatie;

- Fasciatherapie: kan binnen verschillende domeinen worden toegepast (mimetherapie, slikstoornissen, stemstoornissen, houdingscorrectie, OMFT, kwijlen, kaakgewrichtsproblemen, ...);

- Dysfagie: MDTP-therapeut (Mcneill Dysphagia Therapy Program)

Ze schoolt zich verder bij binnen de domeinen neurologopedie (dysartrie, afasie, apraxie, dysfagie), stemstoornissen en verdiept zich in ouderbegeleiding binnen de taalproblemen.

Ik hou ervan om elke casus tot op het bot uit te diepen, samen te werken met andere disciplines en de nodige bijsturingen te stellen aan het behandelplan.

Extra info:

> Ze is lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL) en is geconventioneerd. Dit wil zeggen dat ze de tarieven van het RIZIV volgt.

> In samenwerking met Arteveldehogeschool begeleidt ze als externe promotor bachelorproeven. Zowel binnen OMFT-therapie als neurologopedie. Tevens is ze stagementor.

7

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin